Foundation Course in Occupational Medicine – Part B *Ontario, Maritimes, Newfoundland Schedule 2024-2025 (Thursday)

Date	Time	Activity	Learning Method	Time Allocated
September 19	7:00-8:00 pm EDT	Foundation Course Introduction Location: Zoom	-	1 hour
September 20-October 16	-	Module 1: Managing Occupational Health in the Workplace	Independent Learning	10 hours
October 17	7:00-9:00 pm EDT	Tutorial Module 1 Location: Zoom	Structured discussion of course material	2 hours
October 18-November 20	-	Module 2: Occupational Hazards	Independent Learning	10 hours
November 21	7:00-9:00 pm EST	Tutorial Module 2 Location: Zoom	Structured discussion of course material	2 hours
November 22-December 18	-	Module 3: Health Surveillance and Other Programs	Independent Learning	10 hours
December 19	7:00-9:00 pm EST	Tutorial Module 3 Location: Zoom	Structured discussion of course material	2 hours
December 20-January 15	-	Module 4: Making Sense of Data	Independent Learning	10 hours
January 16	7:00-9:00 pm EST	Tutorial Module 4 Location: Zoom	Structured discussion of course material	2 hours
January 25 (Saturday)	9:00 am-5:00 pm EST	Full Day Workshop 1 - The Principles of Being a Family Physician in Industry Location: Zoom	Structured discussion of course material	7 hours
January 17-February 19	-	Module 5: Occupational Disease and Injury	Independent Learning	10 hours
February 20	7:00-9:00 pm EST	Tutorial Module 5 Location: Zoom	Structured discussion of course material	2 hours
February 21-March 19	-	Module 6: Healthy Workplace – Healthy Workers	Independent Learning	10 hours
March 20	7:00-9:00 pm EST	Tutorial Module 6 Location: Zoom	Structured discussion of course material	2 hours
March 21-April 9	-	Module 7: Mental illness, Substance Use and Substance Use Disorders at work	Independent Learning	10 hours
April 10	7:00-9:00 pm EDT	Tutorial Module 7 Location: Zoom	Structured discussion of course material	2 hours

April 26 (Saturday)	9:00am-5:00 pm EDT	Full Day Workshop 2 - The Practice of Being a Family Physician in Industry Location: Zoom	Structured discussion of course material	7 hours
May 8	7:00-8:00 pm EDT	Module 1-3 review Location: Zoom	Structured discussion of course material	1 hours
May 22	7:00-8:00 pm EDT	Module 4-7 review Location: Zoom	Structured discussion of course material	1 hours

^{*}indicates lead site