## Foundation Course in Occupational Medicine – Part B British Columbia, \*Alberta, Saskatchewan, Manitoba Schedule 2024-2025 (Thursday)

Date	Time	Activity	Learning Method	Time Allocated
September 19	9:00-10:00 am MDT	Foundation Course Introduction Location: Zoom	-	1 hour
September 20-October 16	-	Module 1: Managing Occupational Health in the Workplace	Independent Learning	10 hours
October 17	9:00-11:00 am MDT	Tutorial Module 1 Location: Zoom	Structured discussion of course material	2 hours
October 18-November 20	-	Module 2: Occupational Hazards	Independent Learning	10 hours
November 21	9:00-11:00 am MST	Tutorial Module 2 Location: Zoom	Structured discussion of course material	2 hours
November 22-December 18	-	Module 3: Health Surveillance and Other Programs	Independent Learning	10 hours
December 19	9:00-11:00 am MST	Tutorial Module 3 Location: Zoom	Structured discussion of course material	2 hours
December 20-January 15	-	Module 4: Making Sense of Data	Independent Learning	10 hours
January 16	9:00-11:00 am MST	Tutorial Module 4 Location: Zoom	Structured discussion of course material	2 hours
January 21 (Tuesday)	9:00-1:00 pm MST	Workshop 1 (Part A)- The Principles of Being a Family Physician in Industry Location: Zoom	Structured discussion of course material	3.5 hours
January 23 (Thursday)	9:00-1:00 pm MST	Workshop 1 (Part B)- The Principles of Being a Family Physician in Industry Location: Zoom	Structured discussion of course material	3.5 hours
January 17-February 19	-	Module 5: Occupational Disease and Injury	Independent Learning	10 hours
February 20	9:00-11:00 am MST	Tutorial Module 5 Location: Zoom	Structured discussion of course material	2 hours
February 21-March 19	-	Module 6: Healthy Workplace – Healthy Workers	Independent Learning	10 hours
March 20	9:00-11:00 am MST	Tutorial Module 6 Location: Zoom	Structured discussion of course material	2 hours
March 21-April 9	-	Module 7: Mental illness, Substance Use and Substance Use Disorders at work	Independent Learning	10 hours

April 10	9:00am-11:00 am MDT	Tutorial Module 7 Location: Zoom	Structured discussion of course material	2 hours
April 22 (Tuesday)	9:00-1:00 pm MDT	Workshop 2 (Part A)- The Practice of Being a Family Physician in Industry Location: Zoom	Structured discussion of course material	3.5 hours
April 24 (Thursday)	9:00-1:00 pm MDT	Workshop 2 (Part B)- The Practice of Being a Family Physician in Industry Location: Zoom	Structured discussion of course material	3.5 hours
May 8	9:00-10:00 am MDT	Module 1-3 review Location: Zoom	Structured discussion of course material	1 hours
May 22	9:00-10:00 am MDT	Module 4-7 review Location: Zoom	Structured discussion of course material	1 hours

<sup>\*</sup>indicates lead site